Visszavonta a Societas Új Mozgalom a Turul-szoborhoz szervezett tüntetését

Visszavonta szerdán délután a Societas Új Mozgalom a csütörtökre, a XII. kerületi Turul-szoborhoz tervezett tüntetését. A 2005-ben engedély nélkül felépített emlékműhöz csütörtökre a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Fiatal Baloldal utódszervezete is tüntetést jelentett be. A rendőrség korábban mindkét bejelentést tudomásul vette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint a szoborhoz két tüntetést is bejelentettek csütörtökre. A Jobbik Magyarországért Mozgalom csütörtökön este 18 órától 21 óráig a Böszörményi úton, a Societas Új Mozgalom pedig este fél héttől 20 óráig az Istenhegyi úton kívánt demonstrálni. A rendőrség tájékoztatása szerint mindkét demonstrációt tudomásul vették, felkészültek a rendezvények biztosítására.

A Societas Új Mozgalom azonban szerdán visszavonta a tervezett tüntetést, vagyis a legújabb változat szerint mégsem mennek demonstrálni a Turul-szoborhoz. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon a Független Hírügynökségnek megerősítették, hogy a szervezet visszavonta a korábban bejelentett demonstrációt.