Visszavonják a jövő évi adó és költségvetési törvényjavaslatokat

A kormány visszavonja a jövő évi adó és költségvetési törvényjavaslatokat. A jövő évi büdzsét meghatározó törvényjavaslatot pénteken terjesztik új formában a parlament elé – hangzott el a Házbizottság hétfői rendkívüli tanácskozása után. A tájékoztatóból az derült ki, hogy a kormány nem terjeszt az Országgyűlés elé új adótörvény javaslatot, tehát az idei jogszabály maradna jövőre is érvényben. A szabad demokraták szerint ez azt jelenti, hogy elmarad az adóreform.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a tanácskozást követően szűkszavúan szólt a kormányzati tájékoztatóról, amit a Házbizottság ülésén kaptak a képviselők. Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője ezután azt mondta: az adótörvény-javaslat visszavonása után nem nyújtanak be átdolgozott formában újat. Kóka károsnak nevezte, hogy ezzel az adóreform elmarad.

A Házelnök bejelentette, hogy Lengyel Zoltán független képviselő belépésével megmarad az MDF frakciója. A Házbizottságban annak kapcsán alakult ki vita, hogy a képviselőcsoport Vas János kilépése után megszűnt e 48 órára, vagy jogfolytonosan működött. A kérdésről az ügyrendi bizottság foglal majd állást.