Visszavágó előtt idézet Hofitól

Nyíregyháza – Rendhagyó meccs után rendhagyó nyilatkozat. A szerdai, Szolnok–Marso-NYKK férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő áramszünet miatt húsz perces késéssel kezdődött, majd a sérült László Róbertet nélkülöző, Seth Scottot pedig csak rövid időre bevető nyíregyháziak ellen a listavezető Szolnok előnyét fokozatosan növelve nyerte meg a meccset 23 ponttal.

Úgy tűnt, lefújás utáni nyilatkozatával („Fékek és balfékek, gondolkozzatok!”) néhány játékosának akart üzenni Horváth Imre.

– Vannak játékosok, akik számára az egyéni érdekek fontosabbak a csapaténál, ők a fékek – magyarázta az NYKK edzője.

– A balfékek egy kicsit tágabb kategória, ide azok tartoznak, akik a kérések ellenére folyamatosan elkövetik ugyanazokat a buta hibákat. Neveket nem szeretnék említeni, inkább Hofi Géza klasszikusát idézném, aki, egy a magyar futballistákat kritizáló műsorában a következőket mondta: akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az végre öltözködjön már fel…

Pénteken 18 órától, a bujtosi csarnokban máris következik a visszavágó. A Tisza-partiak a bajnokság 22 meccséből mindössze ötöt vesztettek el, azok közül is a legnagyobb különbségű 12 pontos volt a ZTE ellen. Ezek ismeretében lát-e esélyt a különbség ledolgozására a szakember?

– Két nap alatt nálunk sok jónak, a Szolnoknál még több rossznak kellene történnie ahhoz, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányunkat – így Horváth Imre.

– Ugyanakkor eszembe jut, hogy viszonylag esélytelenül a Körmend és az Albacomp elleni bajnokin is tudtunk nagy különbséggel nyerni, úgyhogy nem vagyok teljesen pesszimista.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek