Visszatért a miskolci késes rabló

Miskolc – R.A. 24 éves miskolci fiatalember másodszor is visszatért abba a kiskereskedésbe, amit közel 3 hónap ezelőtt már kifosztott. Ezúttal viszont nem járt sikerrel…

A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett R. A. 24 éves miskolci férfi előzetes letartóztatására, mert a gyanú szerint Miskolcon kirabolt egy üzemanyagtöltő állomást, illetve egy kis boltot, amit másodszor is megpróbált megkörnyékezni, de ezúttal elfogta őt a rendőrség. Az őrizetbe vett gyanúsított kezdetben tagadta a bűncselekmények elkövetését, azonban a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tett.

A – korábban már vagyonelleni bűncselekmények miatt büntetett – fiatalember 2008. április 27-én a kora esti órákban egy kiskereskedés alkalmazottját késsel megfenyegetve arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő pénzt átadja neki. A megrémült eladó a nyomatékosított felszólításnak eleget tett, miután a rabló elmenekült a helyszínről.
Második alkalommal 2008. július 21-én, a fején megint sí maszkot viselő elkövető egy benzinkút női munkatársánál újra sikeresen alkalmazta az előző módszert.

A napokban, július 29-én R. A. újfent kiszemelte a korábban kirabolt kis boltot, ezúttal azonban megzavarták, és a gyors hatósági intézkedésnek köszönhetően a tetthely közelében elfogták őt a miskolci rendőrök.
A Miskolci Rendőrkapitányság rablás büntette és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást őrizetbe vétele mellett R.
A.
24 éves miskolci férfivel szemben.