Visszatérhettek a betegek az orosházi kórházba

Akt.:
Orosháza, 2016. március 18. Betegek várakoznak az utcán az orosházi városi kórháznál, amelyet bombafenyegetés miatt kiürítenek 2016. március 18-án. A rendőrségre délelőtt érkezett egy bejelentés, amely szerint bomba fog robbanni az egészségügyi intézményben.
Orosháza, 2016. március 18. Betegek várakoznak az utcán az orosházi városi kórháznál, amelyet bombafenyegetés miatt kiürítenek 2016. március 18-án. A rendőrségre délelőtt érkezett egy bejelentés, amely szerint bomba fog robbanni az egészségügyi intézményben. - © MTI Fotó: Rosta Tibor
Békéscsaba – Visszatérhettek a betegek péntek délután az orosházi kórházba, mivel a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet – közölte a rendőrség az MTI-vel.

A betegeknek azért kellett elhagyniuk az intézményt, mert délelőtt egy ismeretlen férfi telefonon azzal fenyegetőzött, hogy rövidesen bomba robban az épületben. A tüzetes átvizsgálás ellenére nem találtak bombát a szakemberek, így délután 13 órakor megkezdődhetett a visszaköltöztetés – mondta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tűri Zsanett hozzátette: a rendőrség az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Greksza Lászlóné, a kórház ápolási igazgatója elmondta: péntek délelőtt mintegy háromszáz fekvőbeteget kellett kiköltöztetni a kórházból, őket a környező szociális intézményekben, illetve a kórház környékén parkoló buszokban helyeztek el.

Duray Gergő, a kórház főigazgatója elmondta: a csaknem négyórás felfordulás ellenére a betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt, így immár zavartalan a kórház működése.

– MTI –