Visszatérhet a Honvéd

Kedd délután a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága hatályon kívül helyezte az Magyar Labdarúgó Liga a Honvéd kizárásáról szóló határozatát.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ma délután – jogerősen – hatályon kívül helyezte a Budapest Honvéd kizárását, és megszüntette a fegyelmi eljárást, miután a klub tulajdonosai megállapodtak TornyiBarnabással. A felek erről közös nyilatkozatot tettek. A kispestiek a döntés értelmében továbbra is az első osztályban folytatják.

Aldo Dolcetti csapata legközelebb szombaton, Győrött lép pályára, a múlt hétvégén elmaradt MTK elleni bajnoki pótlásáról a Versenybizottság a későbbiekben dönt.

– Éppen most fogalmazzák a jogerős határozatot, ön az első, aki keresett a döntés után – kezdte Kiss Zsolt, a Honvéd kisebbségi tulajdonosa. – Miután a felek megállapodtak, köszönhetően elsősorban Piero Pini pozitív hozzáállásának, gyakorlatilag okafogyottá vált a kizárásunk. Mindenki kompromisszumkésznek bizonyult, bár a néhány nappal ezelőtti, elvi megegyezésünk után közbejött néhány akna, még ma éjjel még fél kettőkor is tárgyaltunk TornyiBarnabással. Hosszú és nehéz időszak volt a Honvéd életében ez a négy és fél év, köszönettel tartozunk a kispesti szurkolóknak, hogy türelemmel viseltettek. Végül győzött a józan ész.
A tulajdonos anyagiakat firtató kérdésünkre válaszolva elmondta, a megállapodás részét képezi, hogy a kompromisszumos megegyezés anyagi vonzatáról nem nyilatkoznak.