Visszatér a Ritmiklift

Színpadon a Ritmiklift
Színpadon a Ritmiklift - © Fotó: Nagy Ákos
Miskolc – Új basszusgitárossal és énekessel kiegészülve készülnek a zavar­keltésre.

Hosszabb alkotói szünet után ma este láthatja a közönség a legendás Ritmiklift zenekart a miskolci Corner színpadán, ahol a KIS­AVAS társaságában lépnek fel.

Zenés ízelítő

A Ritmiklift 1996-ban alakult Hádész Nüx néven a megszűnőben lévő Müttö és a Dusk új elképzelésekben gondolkodó és egymásra találó tagjaiból. Az alapgondolat – ami összehozta a tagokat – az volt, hogy olyan underground zenét írjanak, amiben kerülnek minden konvencionális zenei megoldást, vagy ha ilyennel mégis élnek, azokat iróniával alkalmazzák; ugyanakkor cél volt az is, hogy hatásvadász elemekkel letaglózzák a hallgatóságot.

Néhány év útkeresést követően egyre kiforrottabb és jellegzetesebb lett a zenekar stílusa, ami a figyelmet is mindinkább felkeltette.

1999-ben már a Szigeten játszottak. Tagcseréket és névváltást követően 2006-ban állt a jelenlegi pályára az együttes; ekkortól Ritmiklift.

– Néhány éves kényszerű szünetet követően új basszusgitárossal és – ami nagy váltás – énekessel készülünk a zavarkeltésre – tudjuk meg Kovács Mátétól.

Van, hogy emészthetőbb dalszerkezetben és dallamvilágban gondolkodnak, máskor utazós, pszichedelikus folyamatzenében – mindebből ízelítőt kap az est közönsége.

ÉM


A Factory nagycsarnokában készültek a felvételek
Miskolc - Szombaton este lép a KISAVAS zenekar a Corner színpadára. Interjú Papp Dénessel, a KISAVAS zenekar énekesével. „A Kisavas zenekar 2009. október 3-án reinkarnálódott a korábbi Bront zenekarból” – írtuk egykor. Papp Dénessel beszélgettünk az elmúlt tíz esztendőről. Mi történt azóta? Ho...

A gitárnál Papp Dénes a Factoryban
Miskolc - A hangfelvételek dokumentációjaként készültek el a képek. A miskolci Corner Stage színpadán üdvözölhetjük hamarosan a KISAVAS és a RITMIKLIFT zenekart. A zenés program február 2-án, szombaton este nyolckor indul majd. Megtöltötték zenével A miskolciak egyik kedvence, a KISAVAS a Diósg...