Visszaszerezni a jó érzést

Visszaszerezni a jó érzést
Idény közben váltott, de így sem tudott beleszólni az élboly küzdelmébe 2005-ben Herczig Norbert. Pedig a fiatal pilóta tapasztalt navigátorral, Tóth Imrével az oldalán versenyezhette végig az évadot.

Herczigék Skoda Octavia WRC-vel vágtak neki a bajnokságnak, majd átültek egy Ford Focus WRC-be. Mindhiába. A várt áttörés elmaradt.

– Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk idén, sajnos a saját kárunkon tanultunk – mondta Herczig Norbert. – Éppen ezért egyáltalán nem vagyok megelégedve az idei szereplésünkkel. Szerintem az lendítette rossz irányba a mérleget, hogy az év eleji kiesések nyomán nagyon hiányoztak a versenykilométerek a lábamból. Elképzelhető, ha egy kicsit higgadtabb vagyok, akkor másképp állnák most egy futammal a vége előtt az összetettben is.

Herczig Norbert azt is megjegyezte, hogy egyes versenyeken belül is hullámzó volt a teljesítménye. Volt olyan gyorsasági szakasz amin kiválóan autózott, de ennek ellenpéldájaként megmagyarázhatatlanul gyenge időket is produkált.

– Az autó jellegéből adódóan is hiányoznak a kilométerek, az hogy még jobban összebarátkozzunk – folytatta Herczig Norbert. – Vagyis nem csak kellett volna, hanem kell is. Ha jövőre is ezzel a WRC-vel tudnánk menni, akkor egészen biztosan másképp csinálnám.

Az esztendő mindenesetre nem ért véget a Herczig, Tóth páros számára, hiszen a szezonzáró Zemplén Rallyn is találkozhatunk az egységgel.

Igaz, előrébb lépni már nem tudnak a bajnokságban, de a támogatókat és a szurkolókat feltétlenül szeretnék kiszolgálni Norbiék. Az viszont nagy kérdés, hogy a bajnokaspiráns négyes küzdelmébe mennyire tudnak beleszólni.

– Hát… Ez egy nagyon jó kérdés. Nem tudom… Az biztos, hogy nem feltartott kezekkel állunk oda a rajtvonal mögé. Remélem, hogy az évadzárón visszaszerezzük az önbizalmat és azt a bizonyos jó érzést az autóban. Ez egy kicsit hátrébb került az elmúlt hónapokban, a jó eredmény mellett ez is hiányzott. Minden megteszünk, hogy jó szájízzel zárjuk a 2005-ös esztendőt.