Visszaszerezné a trónt

Visszaszerezné a trónt
Két esztendeje a fiatal Benik Balázst ünnepelték mint abszolút magyar bajnokot Tokaj főterén. Egy esztendővel ezelőtt viszont Turi Tamás letaszította a trónról.

2005-ben kettőjük párharcában a záró futam előtt Benik Balázs áll jobban, egészen pontosan hat pont az előnye Turival szemben. Csakhogy ezúttal ifj. Tóth János és az élen álló Spitzmüller Csaba is az abszolút elsőségért hajt. Benik Balázs mindenesetre megbízhatóságáról volt híres idén is: hiába nyerték többnyire mások a versenyeket, a Ford Focus jó helyen ért célba, így szépen termelte a pontokat Balázs.
– Nem szeretnénk panaszkodni, de tény: sok olyan gonddal kellett ebben a bajnokságban megküzdenünk, amire előre nem számítottunk – jelentette ki Benik Balázs. – Az viszont örömteli, hogy egy versennyel a vége előtt harcban állunk az elsőségért, úgy is fogalmazhatok: elérhető közelségben van a trónunk visszaszerzése. Könnyebb lehetett volna az évünk, ha nincsenek, vagy csak kevesebb technikai problémánk adódik. De kár ezen rágódni, előre kell tekinteni. Zemplénben nem lehet más célunk, minthogy a lehető legjobb eredményt elérjünk, hiszen leegyszerűsítve: aki nyer, az a bajnok.

A végén tehát már nem lehet taktikázni, legalábbis amíg négyesélyes a bajnokság. Tudja ezt Benik Balázs is, aki nem csak a riválisok támadására, de a szeszélyes őszi időjárásra is a lehető legjobban föl akar készülni.
– Nagy csatának nézünk elébe – folytatta Benik Balázs. – Remélem, hogy a legjobbak között leszünk ebben a küzdelemben és esélyünk nyílik visszaszerezni az elsőséget. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmilyen problémánk, bár ezt mindig elmondom, és rendre nem így alakul. Jó lenne végre egy problémamentes futamot zárni, de természetesen az esztendő ezen részében a külső körülményekre is nagy hangsúlyt kell fektetni. A hóra, az esőre, a száraz időre, a ködre, egyszóval mindenféle időjárásra föl kell készülni. Ezen nem múlhat egy bajnoki cím.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek