Visszament a barnamedve Szlovákiába

Aggtelek – Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata július 8-án a nemzeti park északi részén, az országhatár közelében – mint arról beszámoltunk – barna medve (Ursus arctos arctos) előfordulást észlelt.

A megtalált nyomok alapján feltehetően egy kifejlett példány és egy idén született fiatal medvebocs tartózkodott a területen.

Rózsa Sándor, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság  Természetvédelmi Őrszolgálata osztályvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy az esős időjárás miatt a nyomot könnyebben lehetett találni. Legfrissebb információja szerint a vadászok állítólag a szlovákiai Jablonca (magyar nevén Almás) környékén látták a barna medvét és bocsát, tehát visszamentek oda, ahonnan érkezhettek. Jablonca egyébként a legkeletebbi gömöri településtől, Aggtelektől mindössze 10–15 kilométerre található, Szögliget túloldalán, a Rozsnyó járásbeli Körtvélyes mellett. Rózsa Sándor osztályvezető azt is elmondta lapunknak, hogyha bármilyen konkrét fejlemény lenne barnamedve ügyben, akkor azt felteszik majd az Aggteleki Nemzeti Park honlapjára.

 

B. Gy.
hirdetés
hirdet�s