Visszakapta régi fényét az Olvasó

Hiller István átvágja a szalagot
Hiller István átvágja a szalagot
Félmilliárd forintból újították fel Ózd kulturális szentélyét, az Olvasót. Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden átadta a felújított Olvasót.

Ózd – Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden átadta a felújított Olvasót. A város és a kistérség régi-új kultúrális fellegvárát az 1920-as évek közepén építették, de az elmúlt két évtizedben anyagiak híján majdhogynem az enyészet sorsára jutott. A tavaly elkezdődött rekonstrukció félmilliárd forintba került, melyből 325 milliót címzett támogatásként kapott Ózd, a fennmaradó összeget pedig a helyi önkormányzat tette hozzá.
Gratuláció Ózdnak
– Amikor 2003-ban itt voltam, siralmas körülmények uralkodtak – emlékezett a miniszter. – Amit most látok, lenyűgöző, és gratulálok hozzá. Minden elismerésem az ózdiaké, hiszen belevágtak a nagy beruházásba. Igyekeztünk ezt a projektet segíteni, anyagi oldalról támogatni a munkálatokat.
Benedek Mihály polgármester személyes élményekkel kezdte köszöntőjét:
– Amikor beléptem az Olvasóba az első színházi előadásom és a gyerekkoromban átélt számtalan 2 forintos matiné elevenedett meg, de említhetném az Ózdi Néptánc Egyesület számos sikeres fellépését, rengeteg koncertet és bált, amelynek korábban helyt adott a ház. Minden ózdi büszke lehet arra, hogy visszakapta ezt a patinás létesítményt.
Ózd a beruházással visszakapta azt az impozáns házát, amely egyet jelent a város kulturális életével. Még bútorokat várnak, amivel teljessé válik a kultúra ózdi megtestesítőjének rekonstrukciója.