Visszakapcsolják a távfűtést Miskolcon

Visszakapcsolják a távfűtést Miskolcon
Miskolc – A fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. A magas hőmérsékleti előrejelzések miatt 2016. április 4-én a MIHŐ leállította a fűtést, most viszont az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint erős lehűlés várható, ezért a fűtés újraindul április 19-étől.

Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodások szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok alá esik, vagy egy napon át nem emelkedik 10 Celsius fok felé. Az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a hétre kiadott előrejelzése szerint erős lehűlésre lehet számítani, ezért a miskolci távhőszolgáltató szakemberei 2016. április 19-étől újraindítják a fűtést. Amennyiben melegszik az idő, a MIHŐ Kft. a távhős lakások melegét szakaszos fűtéssel biztosítja.

A lakóközösségek kérhetik a fűtés leállítását, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasház-közösség írásban, fűtési megbízottján vagy közös képviselőjén keresztül jelzi azt a MIHŐ felé – tájékoztatta a Borsod Online-t Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatója.
hirdetés


hirdet�s