Visszahívta tisztségébõl alelnökét a Pedagógusok Szakszervezete

Visszahívta tisztségébõl szombati kongresszusán a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Pécsi Ágnes alelnököt. A döntés elõzménye az érdekképviselet tájékoztatása szerint az, hogy Pécsi Ágnes nem mutatott együttmûködési készséget a PSZ testületeivel, a meghozott határozatokat és a szervezet szabályait nem tartotta be..

A fentiek betartására a PSZ különbözõ testületei többször felhívták az alelnök figyelmét, ám a közlemény szerint ezeket Pécsi Ágnes továbbra sem tartotta kötelezõnek magára nézve. Az országos vezetõség egyébként még 2010. január 25-én terjesztette elõ a visszahívásról szóló javaslatot, a döntést azonban csak a kongresszus hozhatta meg.

Pécsi Ágnes a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, feloldhatatlan szakmai nézetkülönbségek miatt akarják õt elmozdítani pozíciójából, méghozzá “koholt vádak” alapján. Hozzátette, ehhez hasonló határozatot eddig még egyik hazai szakszervezet sem hozott saját tagja ellen.

A PSZ eddigi alelnöke egyébként azzal híresült el a sajtóban, hogy a fõvárosi szakközépiskolák bezárása idején a tanári asztalhoz láncolta magát, és úgy tartott órát, hogy felhívja a figyelmet a problémára.Sporthírek