Visszafordítaná az idő kerekét …

Visszafordítaná az idő kerekét …
Megbocsátást remél a szülőktől társa haláláért az előzetesben tollat ragadó biztonsági őr. “…fogadják őszinte részvétemet, bár tudom, és elfogadom, hogy ez az Önök fájdalmán nem változtat.” – írja. | Pénzszállító-rablás 2007.03.27. Rablógyilkosság Tokajnál 2007.03.27.&nbspPénzszállító 2007.03.27. video

Több bejelentés is érkezett már az elmúlt héten keddre virradóra elkövetett kegyetlen pénzszállító rablógyilkosság két körözött gyanúsítottja ügyében. Hajdú Rolandot és Somogyi Krisztiánt is több helyen látni vélték. Lényegi elmozdulás azonban még nem történt. A rendőrség ellenőrzi az információkat – tudatta Egyedné Novodonszki Éva a B.-.A-.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa kedden, lapzártánk előtt.

Összejátszott a támadókkal

Közben lapunk utána járt annak, hogy mi történik az ügyben letartóztatott Sz. Jánossal, aki a rablógyilkosság elkövetése előtt a pénzszállító autóban utazott, hiszen a brutálisan megölt társa mellett látott el feladatot a járműben biztonsági őrként. Kollégáját azonban tőrbe csalta, amikor előzetes terv alapján, a két körözött fiatalemberrel és a már ugyancsak letartóztatott G. Tamással összejátszva mellékútra vitte a járművet, majd álrablást színlelve lehetővé tette cinkosainak a rablást.

Csak rablásról beszélnek

Azt egyelőre pontosan nem tudni, hogy milyen körülmények között és ki volt az, aki végzett az áldozattal. Az előzetesben lévő két férfi tagadja, hogy bármi köze lenne az emberöléshez. Más feladtuk volt a rablás előkészítésében – vallották mindketten. A terv szerint a pénz megszerzése után megkötözve, de életben hagyva kellett volna távozni a zsákmánnyal a szökésben lévő Rolandnak és Krisztiánnak. Később osztoztak volna a pénzen. A már rács mögött lévő két férfit a jelenlegi bizonyítékok alapján különösen nagy értékre, fegyveresen elkövetett rablással gyanúsítanak.

Két vallomás alpaján

A nyilvánossággal meg nem osztott tárgyi bizonyítékokon kívül most arra építhet a nyomozóhatóság, ha azt tárgyi bizonyíték nem cáfolja, amit a letartóztatottak elmondtak. Ennek megerősítése, vagy cáfolata csak akkor történhetne meg, ha előkerülne a két körözött férfi. Nem tudni, hogy mit szólnának a rács mögött lévő társaik által elmondottakhoz. Magukra vállalnák-e az emberölést, vagy mással állnának-e elő.

Bűnbánó levél

Sz. János a kedden délután megírt levelében így fogalmaz: “…soha nem akartam, és soha nem volt szándékomban, hogy ez …-val megtörténjen. Kérem higgyék el azt is, hogy … halála engem is megvisel és rendkívül lesújt.” Sorait így folytatja: “…fogadják őszinte részvétemet, bár tudom, és elfogadom, hogy ez az Önök fájdalmán nem változtat. Ha tehetném, akkor mindent megváltoztatnék, de a jelenlegi helyzetben a legmélyebb és legőszintébb bocsánatkérésen kívül sajnos többet nem tudok tenni.” – fejezi be levelét.