Visszafogadta lábadozó kölykét az oroszlánmama Nyíregyházán

Műtétje után visszafogadta lábadozó kölykét az egyik oroszlánmama a Nyíregyházi Állatparkban. A kis oroszlánt korábban combcsonttöréssel operálták, ezért ötven napig anyja helyett gondozó nevelte. A kölyök gyorsan gyógyul, napközben sokat focizik, és az étvágyára sincs panasz.

A most három és fél hónapos kis oroszlánra anyja véletlenül ráfeküdt és eltörte a combcsontját. A kölyköt megoperálták, azóta gondozója nevelte. Nalát 50 nap után engedték vissza az anyjához.

“Nagyon felszabadult, rettentően élvezi, hogy nincsenek szigorú kötöttségek. A kifutót teljesen belakta, a lábát pedig ugyanúgy használja, mint a műtétet megelőzően” – mondta pénteken a Független Hírügynökségnek Pap Endre Ákos, a Nyíregyházi Állatpark zoológiai igazgató-helyettese.

Anyja elfogadó-gondoskodó viselkedése és a kis oroszlán gyors felépülése a szakembereket is meglepte. Két nap alatt már két labdát rágott szét, ezért egyelőre nem kap újat. Gondozói szerint focizni szeret a legjobban. Étvágyára sincs panasz, naponta egy kiló csontos csirke az adagja.Sporthírek