Friss hírek

2008.09.24. 11:23

Több napig tarthat a finnországi lövöldözés áldozatainak azonosítása

<p>Még mindig nem sikerült azonosítani a keddi finnországi iskolai lövöldözés több áldozatát - jelentették a helyi hatóságok szerdán. A halottak többsége a felismerhetetlenségig összeégett.</p>

A kauhajoki iskolai mészárlás 10 áldozatának maradványait a 360 kilométerre lévő fővárosba, Helsinkibe szállították boncolásra. "Egyelőre nem sikerült minden áldozat korát és nemét megállapítanunk, mert több holttest súlyosan megégett" - mondta Jari Neulanemi a tragédia vizsgálatának vezetője hozzátéve, hogy néhány holttest esetében akár több napig is eltarthat a személyazonosság kiderítése. A támadó ugyanis tüzet rakott a lövöldözés helyszínén, mielőtt önmaga ellen fordította pisztolyát.

A hatóságok szerint Matti Juhani Saari főként a saját osztálytársaival végzett. Főként a lányok voltak a célpontjai, ugyanakkor agyonlőtte az osztályban éppen vizsgáztató tanárt is 22-es kaliberű fegyverével.

Jari Neulaniemi szerint az ámokfutó 2002 óta tervezte a gyilkosságsorozatot.

Egy éven belül ez már a második ilyen tragédia Finnországban. 2007 novemberében egy 18 éves tanuló agyonlőtte hat diáktársát, az igazgatónőt és egyik tanárát, végül magát is a Tuusala városában lévő középiskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!