Virtuális utazáskiállítás nyílt

Budapest, 2012. május 11., péntek (MTI) – Megnyílt a II. Virtuális Utazás Kiállítás pénteken. A www.utazaskiallitas2012.hu linken 22 szolgáltató kínálatát találhatják meg az érdeklődők május 20-áig.

 

A virtuális kiállítást szervezők közleménye szerint több száz külföldi és magyar úti célt ismerhetnek meg a látogatók. A szervezők a korábbi virtuális kiállítás látogatottságát jelentősen meghaladó, mintegy 100 ezer “kattintással” számolnak.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának fideszes elnöke a honlapon megtalálható köszöntőjében jó kezdeményezésnek nevezte a virtuális kiállítást. Szerinte az segíthet abban, hogy a magyarok jobban megismerjék hazájukat.

Elmondta: olyan kampányt terveznek, amely “az iskolai kirándulásokba újra erőt lehel”. Hozzátette: ha a gyerekek belföldi utazásokon vennének részt, akkor sokkal erősebb kötődésük lenne a későbbiekben is ezekhez a helyszínekhez.

Bánki Erik kiemelte, szeretnék, ha a belföldi turizmust meg tudnák erősíteni; a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kedvezményrendszere jó lehetőség lesz erre. Emlékeztetett: az év első három hónapjában 20 milliárd forint értékű kártyát bocsátottak ki.

A Virtuális Utazás Kiállítás szervezőinek célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a turisztikai kiállítások szolgáltatásait és az azokhoz kapcsolódó kedvezményeket.

Az oldalon a kiválasztott ajánlatot azonnal le lehet foglalni.