Virtuális intézet a medencében

Bay Zoltán kutatási intézet
Bay Zoltán kutatási intézet
Miskolc – Virtuális kutatóintézet, a kárpát-medencei együttműködés erősítése, ipari alkalmazás a cél. A nyertes projekt főpályázója a miskolci Baylogi.

Az észak-magyarországi és a kassai régióban működő, korszerű anyagok és technológiák, információs technológiák és megújuló energiaforrások területén működő kis- és középvállalkozások kérdőíves felmérésre indult meg a közelmúltban.

A felmérés része az EU Interreg program keretében elindított „Kutató- és Innovációs Központ a Kárpát-medencében” című projektnek.

E projekt résztvevői:
a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézete (mint főpályázó),

a Miskolci Egyetem,

a Szlovák Tudományos Akadémia Anyagtudományi Intézete,

a Kassai Műszaki Egyetem.

 

Ráerősíteni

A projekt fő célkitűzései a kialakítandó virtuális intézet és a térségben lévő vállalatok közötti kapcsolatok és információcsere erősítése, hatékonyságának növelése, a határon átívelő kapcsolatok továbbfejlesztése, továbbá a korszerű tudományos-kutatási eredmények ipari alkalmazásának elősegítése.

Az érintett két terület meglévő, magas színvonalú K+F és innovációs potenciálját kihasználva növelhető a két régió versenyképessége, amennyiben sikerül a K+F intézmények és a vállalkozói szféra közötti együttműködést erősíteni, tevékenységeiket összehangolni, a meglévő ismereteket és infrastruktúrát hatékonyan integrálni és a két régió igényein alapuló közös projektekben hasznosítani.

A felmérésben való részvétel elősegíti a két régióban működő kis- és középvállalkozások üzleti kapcsolatainak kiterjesztését és technológiai fejlődését, ezáltal versenyképesség-ük növelését.