Virsli és lencse az éjféli asztalon Miskolcon

A gyerekek sem maradtak (kölyök)pezsgő nélkül
A gyerekek sem maradtak (kölyök)pezsgő nélkül
Miskolc – Volt, ahol már csütörtök délelőtt elfogyott a mustár. A pezsgőket ötösével vitték.

Na, még egy pezsgő, biztos, ami biztos. Tizenöten lesznek, négy üveg már a kosárban, de befért még az ötödik is. Bár István számolgatta, lehet, hogy sok lesz, hiszen ezeket csak az éjféli koccintáshoz nyitják majd ki, addigra meg már mindenki eltelítődik az itallal. Fogalmazott finoman. De a kosár tartalmából úgy tűnt, az étellel is eltelítődnek, hiszen négy kiló virsli, salátának valók, hat kiló kenyér, lencse és zöldségek kerültek a kosarába.
Sietni kellett

„Nálunk batyus buli lesz, mindenki hoz valamit, mi a virslit vállaltuk be és az italokat. Csak sietni kell a bevásárlással, mert délben zárnak a boltok” – mondta István csütörtök délelőtt.

A forgalomból úgy tűnt, az emberek most is az utolsó percig kihasználják a nyitvatartást. Az eladóktól megtudtuk, már az elmúlt napokban bőven fogyott a virsli, lencse, az év utolsó napján inkább kenyérért ugrottak be. Na meg azért, hogy elsejére ne maradjanak étel nélkül. Bár, akikkel az üzletekben összefutottunk, azt mondták, a karácsonyi evések után jól jönne egy kis koplalás. A szilveszter azonban még nem erről szólt, ha csütörtökön nem is volt roham a boltokban, azért előtte mindenki bevásárolt. Szabó Barbara is csak virslit vett, azt frissen szerette volna beszerezni.

„Nem akartam fagyasztottat, ezért nem vettem meg hamarabb. Most csak attól tartok, abból, amit szeretek, nem lesz. Mert némelyik nagyon rossz minőségű, én pedig valami finom, roppanósat szeretnék” – árulta el.
Nincs virsli mustár nélkül

Az egyik hentestől megtudtuk, a roppanósat keresték sokan, ráadásul az előre csomagolt virslik helyett inkább a kimértet vitték. „Ezek drágábbak, de szilveszterkor erre áldoznak. Maguk miatt is, meg a vendégek elé sem mindegy, milyet tesz az ember. Az én kedvencem a bécsi virsli, de a forgalomból azt látom, mások is szeretik” – tette hozzá.

Persze nincs virsli mustár nélkül, így ebből is betáraztak az üzletek, ennek ellenére láttunk olyan csemegét, ahol a mustáros polc délelőtt csaknem kiürült. Volt, aki bosszankodott, mert így mehetett egy másik boltba, mert – mint megtudtuk – a lencselevesbe sem árt egy kicsi. A lencse pedig nem maradhat el szilveszterkor…

ÉM-NSZR
hirdetés
hirdet�s