VIRGINIAI LÖVÖLDÖZÉS: újrakezdik a tanítást

Újra megindul a tanítás a virginiai műszaki egyetemen hétfőn, egy héttel azután, hogy az egyik diák 32 embert ölt meg az iskolában. A rendőrség mindig nem tudja pontosan, hogy miért kezdett ámokfutásba a dél-koreai származású diák, aki több mint száz lövést adott le mielőtt magával is végzett volna.

Vasárnap a campus területe újra megtelt diákokkal, ahogy visszatértek az egyetemre a lövöldözés után hazautazott tanulók. Vasárnap több megemlékezést is tartottak az Egyesült Államokban, az egyetemre visszatérő diákok pedig a campus területén felállított emlékműnél fejezhették ki részvétüket. Az áldozatokat jelképező 32, félkörbe rakott kőhöz a megbékélés jegyében hozzáadtak még egyet, amivel a gyilkosra emlékeznek.

Hétfőn, helyi idő szerint reggel háromnegyed kilenckor egy perc néma csenddel, 32 harangütéssel és 32 fehér léggömb elengedésével emlékeznek meg az áldozatokra, majd több ezer, az egyetem színeire festett lufit eresztenek szabadon. Ezután újra megindul a tanítás az újságírók és a kamerák nélkül: az egyetem ugyanis kitiltotta a médiát az előadótermekből.