VIRGINIAI LÖVÖLDÖZÉS: lányokat üldözött és öngyilkosság veszélye miatt kezelték a gyilkost

A rendőrség még 2005-ben kétszer vizsgálatot indított az ellen a diák ellen, aki legalább harminc embert ölt meg a virginiai műszaki egyetemen, jelentették be szerdán. A 23 éves dél-koreai fiatalembert két lány is bepanaszolta a campus rendőrségénél, mert zaklatta őket. Közölték azt is, hogy a fiú öngyilkossági hajlama miatt rövid időre orvosi kezelés alatt állt.

Az egyetem rendőrségének vezetője újságírók előtt elmondta, hogy 2005 novemberében és decemberében is panasz érkezett Cso Szung Huj-ra. Az első esetben egy lány azután jelentkezett a rendőrségen, hogy a fiú felhívta telefonon és személyesen is megkereste, ami a lánynak nem tetszett, de feljelentést nem tett.

A második lány 2005 decemberében panaszolta be a dél-koreai fiút, aki interneten keresztül küldött üzeneteket neki, de fenyegetésekről ebben az esetben sem volt szó. A rendőrség az eset után elbeszélgetett a fiúval, majd másnap a fiú ismerőse azzal kereste fel a rendőröket: attól fél, hogy Cso öngyilkos lesz.

Ezután a rendőrség egy tanácsadóval együtt felkereste a fiút, akit a látogatás után beutaltak egy mentális problémákkal küzdő embereket segítő intézménybe az egyetemhez közeli Radford városában. A rendőrfőnök azt nem mondta el, hogy a dél-koreai diákot mennyi ideig kezelték a St. Albans nevű helyen. Ezután a rendőrség többet nem lépett kapcsolatba a későbbi tömeggyilkossal.