VIRGINIAI LÖVÖLDÖZÉS – védelmet kapott az ámokfutó családja

Az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) értesítette a dél-koreai nagykövetséget, hogy rendőri védelem alá helyezték az ámokfutó Egyesült Államokban élő családját. Az állam kormányzója gyásznappá nyilvánította a pénteki napot. Közben megtartották néhány külföldi áldozat gyászszertartását, Izraelben pedig eltemették azt a 76 éves izraeli professzort, akit akkor lőtt le a gyilkos, amikor diákjait próbálta menteni az előadótermben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy veszélyben volt-e az ámokfutó családja vagy csak megelőző biztonsági intézkedésről van szó. Cso családja 15 évvel ezelőtt települt át Dél-Koreából és Virginia államba, Centreville-be költözött.

A virginiai kormányzó a történtek kivizsgálására független bizottságot hozott létre, illetve gyásznappá nyilvánította a pénteki napot. A diákok csütörtök este és péntek hajnalban is nagy számban gyűltek össze a az egyetemi campuson felállított emlékhelyen. Gyertyákat gyújtottak, imádkoztak a 32 agyonlőtt áldozatért.

Csütörtök este gyászszertatást tartottak egy indonéz és egy egyiptomi hallgatóért, Izraelben pedig eltemették a 76 éves matematikaprofesszort, Liviu Librescut, akit akkor lőtt le a gyilkos, amikor diákjait próbálta menteni az előadótermben.