VIRGINAI LÖVÖLDÖZÉS: Megszólalt a gyilkos családja

Az ámokfutó gyilkos családja pénteken közleményben jelezte, hogy mennyire megrázta őket Cso Szöng Huj tette. “Egy rémálomban élünk” a “szörnyű és értelmetlen tragédia” óta, írta a család nevében a gyilkos fiú nővére. A család jelenleg a rendőrség védelme alatt áll.

“Soha nem gondoltuk, hogy képes ilyen erőszakra”, írta testvéréről Cso Szün-Kjung, jelezve, hogy családja “elveszettnek érzi magát”, és “sokkolták az események”. Az ámokfutó nővére, aki az amerikai külügyminisztériumban dolgozik közölte: “nincsenek rá szavak, amivel ki lehetne fejezni szomorúságukat”.

A család jelezte, hogy imádkoznak az áldozatokért és családjukért, valamint mindenkiért, aki megsérült a hétfői ámokfutásban, vagy csak szemtanúja volt az eseményeknek.

Ez volt az első alakalom, hogy a gyilkos egyetemista családja megszólalt a hétfői tragédiával kapcsolatban. A család ügyvédje közölte, hogy nem válaszolnak semmilyen kérdésre, és erre a jövőben sem lehet számítani.

A család jelenleg rendőri védelem alatt áll, és ismeretlen helyen tartózkodnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy veszélyben volt-e az ámokfutó családja vagy csak megelőző biztonsági intézkedésről van szó. Cso családja 15 évvel ezelőtt települt át Dél-Koreából, és Virginia államba, Centreville-be költözött.