VIRGINAI LÖVÖLDÖZÉS – Magyar diák a szemben lévő épületben

Nem érzékelt semmit a lövöldözésből az a magyar hallgató, aki a virginai egyetemen tartózkodott a vérengzés idején, a Randolf Hallban. A Független Hírügynökségnek kedden nyilatkozva Téchy László arról számolt be: a lövöldözéskor a campus egy másik épületében, egy laborban tartózkodott három másik társával. E-mailben értesítették az alagsori laborban lévőket, hogy a szemben lévő épületben (Norris Hall) lövöldözés folyik. Ekkor, mint mondta ők bezárkóztak, addig míg értesítést nem jött, hogy hagyják el az épületet. Körülbelül 9-től délig voltak lent.

Téchy László elmondta: amikor kedden végigsétált a campuson csak páran voltak, szinte teljesen kihalt és csendes az intézmény. Mécseseket, gyertyákat nem látni. A történtek után mindenki feszült – fogalmazott.

A lövöldözőt, illetve olyan diákot, aki találkozott volna vele, Téchy László nem ismer.

A fegyveres, aki hétfőn megölt 32 embert egy virginiai egyetemen, majd magával is végzett, az intézmény egy 23 éves koreai diákja volt, Cso Szöng Huj. Azt nem közölték eddig a hatóságok, hogy a diák miért kezdett lövöldözni, egyelőre annyit tudni, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem volt társa, ő lőtte agyon mind a 32 diákot és tanárt, akik között volt egy izraeli és egy indiai is.

Az egyetem honlapjának közlése szerint a tanítást a hét hátralevő részére törölték. A campus szerdán nyílik, de csak adminisztratív ügyeket lehet intézni. A Norris Hall nevű épületet, ahol a lövöldözés történt, a szemeszter hátralevő részére bezárják.