Virágzik a zászlóüzlet az idén

Virágzik a zászlóüzlet az idén
Minden eddiginél jobban fogy a nemzeti színű, címeres zászló március 15.-ére. Van, aki a boltban veszi, van, aki maga varrja, és van, aki a könnyebb utat választja: lelopja az oszlopokról.

Úgy tűnik, az idei március 15.-e előtt jó üzlet a zászlóárusítás. Míg az elmúlt években alig találtunk üzletet, ahol nemzeti színű lobogót árusítanak, addig mostanra akár interneten is rendelhető zászló. Ősz óta a kereslet megnőtt iránta.

Erre a vásárlóigényre az egyik barkácsáruházlánc is azonnal reagált.

Prospektusukban két hete akciósan hirdetik a nemzeti színű lobogó címeres és anélküli változatát. Mint megtudtuk: a zászlóból eddig közel 500-at adtak el, beváltva ezzel a hozzáfűzött reményeket. Leginkább a közepes méret fogy, annak is a címeres változata.

A méteráru üzletekben is nagy a kereslet a piros, fehér, zöld színű anyagok iránt. Az eladókat is meglepte, hogy most ennyi érdeklődő és vásárló van. Volt olyan üzlet, ahol keddre hiánycikk lett a magyar zászló készítéséhez szükséges anyag. De megnyugtattak: ha kell, másnapra beszerzik.

Az utcáról is „viszik”

Egy könyves boltban azonban zászlót is találtunk, ahol az eladó elmondta: minden eddiginél jobban fogy a nemzeti színű lobogó, de még többet eladnak az árpádsávos zászlókból. Körülbelül kétszer annyit, mint az elmúlt években ilyenkor – saccolta meg.

Nem csak a boltokban, de az utcákon is jól „fogy” a trikolor. Kertész Béla, a Városgazda Kht. műszaki igazgatóhelyettese elmondta: körülbelül 1000-et raknak ki Miskolcon egy-egy ünnepkor, és ebből mintegy 300 mindig eltűnik. A cég saját maga készíti a zászlókat, amelyek évente – a pótlással, kihelyezéssel együtt – 2-3 millió forintjába kerülnek a városnak.