Virágot osztogat az MDF a békés ünneplésért

500 tulipánt ábrázoló kitűzőt és 500 szál virágot osztott szét az MDF szombat délelőtt a II. kerületi Fény utcai piac bejárata előtt, hogy a közelgő március 15-i megemlékezések kapcsán békés ünneplésre szólítsa fel az embereket. A párt azt tervezi, a jövő hét elején Budapest más pontjain folytatja az akciót.

Az MDF békességet szeretne március 15-én, ezért arra kérnek mindenkit, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján egy szál virággal emlékezzenek meg az eseményekről. Dávid Ibolya pártelnök korábban arra kérte a Fórum tagjait, hogy március 15-ig nyilvános szerepléseik alkalmával egy tulipánt ábrázoló kitűző viselésével fejezzék ki elkötelezettségüket a békés ünnep iránt.

A párt vezető politikusai március 14-én, délután öt órakor emlékeznek meg a 48-as szabadságharc és forradalom eseményeiről a Batthyány örökmécsesnél. Az elnökség döntése egyben azt is jelenti, hogy március 15-én az ellenzéki párt nem tart külön megemlékezést.

Az MDF vezetői február második felében azt javasolták, hogy az öt parlamenti párt ünnepeljen együtt március 15-én, és koszorúzzanak közösen a Petőfi-szobornál. Az ügyben Dávid Ibolya pártelnök nyílt levelet írt a többi párt vezetőjének. A javaslatból azonban semmi sem lett, mert az MSZP támogatta ugyan, de a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ elutasította.