„Villanyossal” kezd a Putnok

Akt.:
A Putnok (fehér nadrágban) szombaton kezdi az idényt
A Putnok (fehér nadrágban) szombaton kezdi az idényt
Putnok – Az edző úgy prognosztizálja, jövőre vélhetően már megfelelnek a licenckövetelményeknek.

Megyei csapataink közül a Putnok FC gárdája nem lépett pályára az NB III Keleti csoportjának múlt hét végi nyitányán. Mivel a bajnokság páratlan létszámú, 17 együttessel rajtolt el, a sorsolás úgy hozta, hogy az első fordulóban éppen az észak-borsodiak lettek a szabadnaposak. Koszta Pétert, a putnokiak edzőjét először erről, a plusz hétvégéről kérdeztük, hogy mivel töltötték.

– A játékosok pihenhettek, kiadtam nekik a szombatot és a vasárnapot – közölte a szakvezető. – Én mérkőzésre mentem, a helyszínen néztem meg a Felsőtárkány – REAC összecsapást azért, mert a második fordulóban, szombaton este 7 órától éppen Rákospalotán lépünk pályára. A kezdési időpontból is látszik, hogy villanyvilágításos találkozó lesz.

Át kellett írni

Azt is megkérdeztük a trénertől: előny vagy hátrány volt az, hogy egy hetet csúszott a rajtjuk, hogy nem volt-e gond emiatt az „élesítéssel”?

– Mivel az előző bajnokság elég későn ért véget, kicsit később is kezdtük a felkészülést – fogalmazott Koszta Péter. – A tervezési szakaszban úgy gondoltam, négy hét elég lesz a felkészülésre, aztán kiderült, hogy nem játszunk az első fordulóban, így öt hét lett belőle. A bajnokság indítását elég koraira tervezték a tavalyival ellentétben, bár amikor ezt eldöntötték, még úgy volt, hogy húsz csapat indul. Egy edző mindig megcsinálja előre az edzéstervet, a frissítéseket, amit át kellett írni, miután napvilágot látott, hogy nem lesz meccsünk az első fordulóban, ennek tudatában nem is élesítettem a csapatot. Természetesen ez hatással van a következő hét munkájára is, így amit a múlt héten szerettem volna elvégeztetni, azt áttettem erre a hétre…

Extrán fognak erősödni

A bajnokságról, az esélyekről az alábbiakat mondta a putnokiak edzője:

– Az előző évadban szerepeltek közül az utolsó öt együttes nincs már itt, helyettük jött az Újpest és a Diósgyőr tartalékcsapata, a Somoskőújfalu, a Tállya, a REAC és a Rákosmente, velük kiegyenlítettebb lett a mezőny, úgyhogy senki ellen sem lehet majd biztosra menni – nyilatkozta Koszta Péter. – A Nyíregyháza alapcsapata NB I-es, négy külföldivel a középpályán, úgyhogy nekik ez alapján magasan kellene nyerniük a bajnokságot. Szerintem ez így is lesz, bár azért egy-két helyen meg fognak szenvedni… Jól erősített a Cigánd, ez kiderült akkor is, amikor edzőmeccset vívtunk, jónak tűnik a Somos SE is, illetve a Kazincbarcikai SC, szóval több klub. Szólni kell a Debrecen-tartalékról, amellyel kapcsolatban biztos vagyok, hogy ha az első csapat kiesik a nemzetközi kupából, extrán fognak erősödni a lejátszókkal. Már nem egyszer elmondtam a véleményem az utánpótláscsapatok részvételéről a bajnokságban, hogy meccseket lehet eldönteni azzal, ha egyszer csak két-három labdarúgó tud lejátszani az NB III-ba, míg máskor hét-nyolc. Úgy gondolom, az lenne a korrekt és elfogadható, ha leadnának egy keretet a szezon elején, és azon fordulónként maximum három helyen lehetne módosítani.

Az első tízben

A Putnokkal kapcsolatban sokan tudják, hogy legjobb másodikként (a bajnok Kisvárda mögött lettek ezüstérmesek) esélyük lett volna az NB II-ben indulni, ám bizonyos hiányosságok miatt nem kapta meg a klub a másodosztályú licencet, így maradtak a harmadik vonalban.

– Jó társaság alakult ki tavaly, remélem, az idei is ilyen lesz – emlékezett vissza Koszta Péter. – Egy éve meg voltunk ijedve attól, hogy kieshetünk, aztán majdnem elsők lettünk. Ha az első tízben zárunk jövő tavasszal, akkor az már jó szereplésnek számít majd. Úgy néz ki, hogy 2016-ban már nem lesznek pálya­problémáink a licenc elbírálásánál, ha sikerülne olyan helyen végezni, hogy az NB II realitás legyen.

ÉM-MI


A Putnok FC kerete

  • Kapusok: Botló Ádám, Somogyi Marcell (új: Hajdúböszörményi TE).
  • Védők: Zimányi Adrián, Nagy Csaba, Nyisalovits Donát, Süttő Attila, Molnár Máté (új: Gyirmót FC Győr), Belényesi Csaba (új: Cigánd SE), Szeleczki Alex (új: Vác FC).
  • Középpályások: Fehér Balázs, Madarász János, Tóth Szabolcs, Kovács Bence, Sápi József, Zimányi Ádám, Kovács Péter (új: Kazincbarcikai SC).
  • Támadók: Bene Attila, Horváth Szabolcs, Máthé Gergő, Marcinaskó Marcell.
  • Távoztak: Galambosi Máté (Diósgyőri VTK), Kádas István (Diósgyőri VTK), Kazvinszki Jácint (Bánhorváti SE), Meskó Tamás (Bánhorváti SE), Szemere Norbert (Bánhorváti SE), Szemere Balázs (Kazincbarcikai SC), Sebők Tibor (külföld), Nótás Attila (külföld).

Labdarúgó NB III – DVTK-tartalék: Vereség és két sérült a bajnoki rajton

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 1. fordulóban vasárnap Cegléden lépett pályára a DVTK tartalékcsapata. tovább »

Labdarúgó NB III – A Cigánd nyerte a megyeit

Megkezdődtek a küzdelmek a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, szombaton az 1. fordulóban négy megyei csapatunk lépett pályára. tovább »