Villany nélkül marad a Búza téri piac?

A Búza téri piac
A Búza téri piac
Miskolc – Hogy dönt a szolgáltató: a tartozás miatt kikapcsolja a villanyt a miskolci piacon?

Megállapodtunk az ÉMÁSZ-al, nem kapcsolják ki az áramot – mondta portálunknak Ivádi István, a piacot jelenleg üzemeltető Ikeron Zrt. igazgatója, mikor arról kérdeztük, hogy valóban akkora összegű a piac tartozása az áramszolgáltató felé, hogy lekapcsolhatják a szolgáltatásról. Arra kérdésünkre, hogy mekkora a tartozás, az volt a válasza: ez a piac belügye.

Az ÉMÁSZ Zrt-nél sem kaptunk több információt, Mészáros Sándor, a cég igazgatósági megbízottja annyit mondott: „Folynak a tárgyalások a várossal, hogy közösen találjunk hasznos megoldást.” Orosz Gábor, a városháza szóvivője pedig a hétre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben.

Eladó piacrész

Mint ismert: az Ikeron, a maga kétharmadával többségi tulajdonos a piacban, az önkormányzaté a többi rész. Júniusban azonban az Ikeron felajánlotta – még a korábbi városvezetésnek –, hogy vásárolja meg a tulajdonrészét, így a miskolci önkormányzat lenne a piac tulajdonosa. Az önkormányzati ciklus utolsó közgyűlési ülésén tárgyalták a képviselők a piac ügyét. A megvásárlásról azonban nem döntöttek, csak annak előkészítéséről. Az pedig arról szólt, hogy a városi ingatlanok egy részének eladásából vásárolná meg az önkormányzat a Búza téri piacot.