Villanások egy életműből – Raffai Kinga kiállítása Miskolcon

Miskolc – Raffai Kinga Kondor Béla díjas festőművész munkáiból nyílik emlékkiállítás pénteken 4 órakor a City Art Galériában. A tárlat címe: Villanások egy életműből.

„A közelmúltban elhunyt művésznek olyan gazdag az életműve, hogy a most bemutatandó közel húsz festmény valóban csak egy villanás az ő munkásságából” – fogalmazott Tóth-Szabó István, a galéria művészeti vezetője. Beszélt arról is, hogy Raffai Kinga amellett, hogy festett, batikolt, akvarelleket készített, valamint kerámiákat is alkotott. „Nemcsak hazánkban volt kiállítása, de külföldön is, például Mexikóban – ahol 1983–1985 között élt is a művész – önálló tárlata volt” – sorolta a művészeti vezető.

Raffai Kinga pár hónapot Japánban is töltött, kinti élményeit már itthon fogalmazta meg, képein ekkor megjelentek a japán motívumok, a japán életérzés. Tóth-Szabó István köszönetet mondott Raffai Kinga családjának, akik sokat segítettek abban, hogy a mostani tárlat létrejöjjön, mint megtudtuk, magángyűjteményekből is kértek be képeket.

A tárlatot dr. Barkóczi István, a City Hotel Miskolc tulajdonosa és dr. Pankucsi Márta szociológus nyitja meg.

ÉM