Friss hírek

2008.12.01. 19:29

Pécs 2010: milliós fizetések a vezetőknek

<p>Csaknem 45 millió forintos juttatást kapott 14 hónap alatt a Pécs Európa Kulturális Főváros program három vezetője és a főigazgató sofőrje. A főigazgató szerint juttatásaik egy hasonló pozícióban, hasonló intenzitással dolgozó vezető juttatásaival felelnek meg. Az új igazgató azt ígéri, átvizsgálják a program pénzügyeit.</p>

Pécs Európa Kulturális Főváros program főigazgatóját - 14 hónap munka után - október kilencedikén mentette fel a pécsi közgyűlés. Nem voltak elégedettek a munkájával.
Mészáros András fizetése havi másfélmillió forint volt, emellett korlátlanul telefonálhatott, és prémiumot is kapott: 1,2 millió forintot.

Mészáros András azt mondta, hogy ezeket csak akkor lehet mérni valósan, ha összevetjük egy hasonló nagyságrendű munkát vezető, projektirányító szakember költségeihez.

Az ügyvezető igazgató helyettese, aki jelenleg is a programban dolgozik, havonta egymillió forint fizetést, 120 ezer forint lakhatási támogatást, és 50 ezer forint telefontámogatást kap. A kommunikációs igazgató - aki most betegszabadságon van - munkájáért havonta 800 ezer forintot vihet haza.

Ruzsa Csaba, a program ügyvezető igazgatója közölte, átnézik a program pénzügyeit, de visszautasítja a sajtóhíreket, hogy pazarló gazdálkodás folyt volna.

A korábbi főigazgató sofőrjét mégis felfüggesztették. Ezt azzal indokolták, hogy nincs szükség sofőrre, mert a jelenlegi igazgató saját maga vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!