Friss hírek

2009.08.16. 10:06

Európa leggazdagabb embere lett Juscsenko tanácsadója

<p>Viktor Juscsenko ukrán elnök az indiai származású Lakshmi Niwas Mittalt választotta a külföldi befektetésekkel foglalkozó konzultációs tanácsának legújabb tagjává. A testület tagságában bekövetkezett változásokat e hét végén tették közzé az ukrán államfõ hivatalos internetes oldalán.</p>

Az ArcelorMittal acélipari csoport névadó tulajdonosa a Sunday Times által összeállított lista szerint 2008-ban Európa leggazdagabb embere volt. Az acélmágnás vagyona tavaly 44 százalékkal gyarapodott és meghaladta a 35 milliárd eurót.

Mellette olyan iparmágnások kerültek be az idén Juscsenko gazdasági tanácsadó testületébe, mint Peter Lesher, a Siemens AG elnöke, vagy Jean du Plessis, a British-American Tobacco igazgatói tanácsának az elnöke.

Az ukrán elnök munkáját segítõ konzultációs tanácsnak egyébként már évek óta tagja például Bull Rasmussen, a Carlsberg A.C. ügyvezetõ igazgatója, Herbert Stepic, a Raiffeisen International Bank-Holding AG elnök-vezérigazgatója, illetve a magyar Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!