Villámcsapásban gyerekek és felnőttek sérültek meg egy párizsi parkban

Tűzoltók állnak a Monceau Park bejáratánál, ahol többen megsérültek a villámcsapás következtében
Tűzoltók állnak a Monceau Park bejáratánál, ahol többen megsérültek a villámcsapás következtében - © Fotó: AFP/Getty Images
Párizs – Villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt megsérült egy párizsi parkban, közülük hatan súlyosan.

“Jelenleg tizenegy sérült van, sajnos nyolc gyerekről és három felnőttről van szó, aki kísérte a kicsiket” – mondta Vincent Baladi, Párizs VIII. kerültének alpolgármestere az I-télé francia hírtelevízióban. “Hat gyerek sürgős ellátásra szorul, de reméljük felépülnek” – tette hozzá. A sérültek égési sérüléseket szenvedtek a villámcsapás miatt.

A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elöl, amelybe belecsapott a villám.

A helyszínre érkező tűzoltók szerint a gyerekek nem a kidőlt fától sérültek meg, ahogy az először gondolni lehetett. Az egyik gyereket, akinek megállt a szíve, a parkban tartózkodó egyik szabadnapos tűzoltó élesztette újra.

A meteorológiai szolgálat több francia régióban is heves viharokat jelzett előre a fülledt meleget követően, de ezek között nem szerepelt a párizsi régió, ezért nagyon sokan tartózkodtak az utcákon és a parkokban, amikor a vihar megérkezett.

“A villám nagyon hirtelen csapott le” – mondta az alpolgármester, aki szerint a kedvelt párizsi parkban számos család piknikezett szombaton.

A baleset után a parkot a tűzoltóság kiürítette és lezárta.

– MTI –