Villámárvíz Mezőnyárádon

Akt.:
Villámárvíz Mezőnyárádon
Villámárvíz Mezőnyárádon - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd, Mezőnyárád – Mezőkövesdet és Mezőnyárádot is elérte a hétfői zivatargóc, ami jelentős mennyiségű csapadékot hozott rövid idő alatt.

A városban a szokásos helyen okozott problémát a kisebb felhőszakadás, s Nyárádon is megáradt a sekély medrű kis vízfolyás.

img_2998

Ugyanakkor a községben ez volt az utóbbi évtized legnagyobb villámáradása, a magasabban fekvő területen is megjelent a víz, s több kertet is elöntött a patak, valamint elárasztott egy garázst is.

img_2999

Itt a környékbeliek homokzsákokkal védekeztek és a mezőkövesdi tűzoltók is szivattyúztak.

ÉM


Szupercella érte el Magyarországot, több helyen jég zuhogott
Ausztria felől zivatarok érték el nyugati határainkat, az egyik Szentgotthárd térségében szupercellává fejlődött. Nyugat felől hidegfront közeledik, mely Németország nyugati részén vasárnap nagy méretű jéggel és orkánerejű széllel kísért heves zivatarokat okozott - írja az Időkép. A meteor...

Jön a vihar, kiadták a veszélyjelzést 11 megyére
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Felhőszakadás, jégeső, 80 km/órásnál erősebb szélvihar is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését és tizenegy megyére a heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A legerősebb széllökések meghaladhatjá...