Villámár Sajókápolnán

Akt.:
Villámár Sajókápolnán
Sajókápolna, Sajólászlófalva – Csütörtök késő este ismét nagy, talán még nagyobb mennyiségű eső esett Sajólászlófalva környezetére, mint nap közben. 

Térdig érő víz hömpölygött az alacsonyabban fekvő településrészeken. Az éjszakai villámár már Sajólászlófalva mellett Sajókápolnát is súlyosabban érintette. A két településen kb. 20-20 mélyebben fekvő ingatlant árasztott el a víz. Személyi sérülésről nincs információ. Sajókápolnán ideiglenesen két lakóházból 4 fő rokonoknál töltötte az éjszakát.

A Miskolci Tűzoltóság csütörtökön déltől folyamatosan a helyszínen dolgozik, jelenleg két egység 5 saját, és 3 db, a környékbeli Varbóról felajánlott szivattyút üzemeltet. A kárelhárítási munkák – jellemzően pincékből, garázsokból történő szivattyúzások – előre láthatólag egész nap elhúzódnak – tájékoztatta a Borsod Online-t  Bódi Zoltán, Miskolci Tűzoltóság szóvivője.


Két településen is pusztított a vihar: házakat zárt el az ár

Sajólászlófalva, Kondó. A déli eső után még néhány órával is hömpölygött az ár tegnap Sajólászlófalván. Az árkok alig bírták tartani a vizet.

Nő a Szinva vízszintje is

Miskolc – Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a Szinva patak vízszintje is magasabb.

Sajólászlófalvára szakadt az ég

Sajólászlófalva, Kondó – Pincéket, udvarokat öntött el az ár. Állatokat kellett menteni, hogy meg ne fulladjanak.

Özönvíz Borsodban

Kondó, Sajólászlófalva – Csütörtök délben jelentős mennyiségű eső esett Kondó és Sajólászlófalva községek környezetében, melyet a települések esővíz elvezetői nem voltak képesek befogadni.