Vilipic megérkezett Miskolcra

Vilipic megérkezett Miskolcra
Két fővel bővült a DKSK edzéseit látogatók köre, miután a magyar válogatott Eb-pótselejtezőinek zárultával hazajött Englert Orsolya. Feltűnt egy új ember is: Daliborka Vilipic.

A csapat irányítója kevés pihenést engedélyezett magának, mivel már ma délután bekapcsolódik a DKSK alapozásába. Daliborka Vilipic a MiZo-PVSK 195 cm-es centere 8 órás autózás után érkezett Miskolcra és a szerda délutáni edzésen már együtt mozgott a lányokkal. Dádó a hivatalos dokumentumok megérkeztéig, egyelőre, szabad státuszú játékosként vesz részt a DKSK felkészülésében.

Úgy tudjuk, hogy a kosaras, illetve előző klubja, a MiZo Pécsi VSK (amelyhez még egyéves szerződés köti, kötné a légióst) között anyagi vita van, és a felek pénteken ismét tárgyalóasztalhoz ülnek. Hatvani Olivér, a diósgyőriek ügyvezetője az Észak-Magyarországnak úgy nyilatkozott: „Vilipics és a baranyaiak közötti megállapodást a játékos menedzserének tájékoztatása szerint a liga felbontotta, de addig, amíg véglegesen nem tisztázódik az ügy, klubunk az üzleti etikát szem előtt tartva nem kezd hivatalos tárgyalásokat a kosárlabdázóval.” – fogalmazott klubvezető, aki azt megjegyezte, hogy szimpátiabeszélgetést már folytattak a centerrel.

“Jó lenne tisztázni”

Daliborka Vilipics tehát ma (is) együtt dolgozott (leendő?) társaival, méghozzá egy hejőcsabai fitneszteremben: „Meglátjuk, mi lesz holnap, jó lenne, ha tisztáznánk a dolgokat – nyilatkozta a DKSK következő(?) szerzeménye. – Remélem, rendezni tudunk mindent, már csak azért is, mert Miskolcon szeretném folytatni a pályafutásomat. A csapatból szinte mindenkit ismerek, igyekszem majd mindent megtenni azért, hogy minél eredményesebbek legyünk a következő évadban.

MI

További kiszemeltek
Vasárnap A DKSK-nál (még) három kosarast várnak próbajátékra: a szerb Biljana Pavicsevics vasárnap este érkezhet Miskolcra, az amerikai Kayte Christensennel folynak a tárgyalások, míg az orosz Szvetlana Prigodszkaja esete nem egyszerű, a klub jelenleg a bürokrácia útvesztőjében “keresi a helyes irányt”.