Világrekord DJ kísérlet

A hosszú távú lemezlovagolás világrekordjának megdöntésére készül egy debreceni fiatalember. DJ. Sensation, azaz Pap Béla 86 órán át akarja pörgetni a könnyűzenei korongokat. A világrekord kísérlet szerdán reggel 10 órakor kezdődött és a tervek szerint hétfőn hajnalban ér véget. A lemezlovas egészségére orvosok felügyelnek.

A hosszútávú lemezlovagolás hivatalos világrekordját Pap Béla egyik angol kollégája állította fel. Ennek megdöntésére készül a debreceni lemezlovas.
A vállalkozó kedvű férfi elmondta, hogy ezt a rekordot jelenleg Londonban egy úriember tartja DJ. Genix-nek hívják. 85 órát zenélt folyamatosan 2007-ben. Ezt a rekordot szeretné megdönteni.

Ez azt jelenti, hogy a debreceni rekorder-jelöltnek hétfő hajnalig folyamatosan kell zenélnie. A kísérlet ideje alatt a lemezlovas egészségi állapotára orvosok vigyáznak. Nyolcóránként megmérik a vérnyomását és néhány EKG-vizsgálaton is át kell esnie. Alvásra nem sok ideje marad, mert a versenyszabályzat értelmében 8 óránként mindössze 15 percet pihenhet.

A Guinness döntnökei rendkívül szigorúak. Egyebek mellett azt is megszabták, hogy két zeneszám között legfeljebb tíz másodperc szünetet lehet tartani és a lemezlovas bakelitlemezeken, illetve CD-ken kívül mást nem használhat a rekord kísérlet során.