Világranglista-pontokra hajt

Most már egyértelmű: Novák Balázs a teniszezésre tette fel az életét. Az NYVTC játékosa korábban a Zrínyi gimnáziumba járt, ám immár egy budapesti tanintézmény magántanulója, és közben gőzerővel teniszezik.

Jelenleg egy rákoskeresztúri sátras salakpályán gyakorol napjában több órát, hamarosan pedig nagy utazás áll előtte. Balázs ugyanis szeretne bekapcsolódni a nemzetközi felnőtt vérkeringésbe, és három tunéziai úgynevezett Future-versenyen óhajtja megtenni az első lépéseket. Amennyiben a selejtezőtáblán lesz számára hely, akkor november 12-től három hetet tölt majd az észak-afrikai országban, ahol első világranglistapontjait is megszerezheti.

Amúgy Novák Balázs számára az utóbbi két felnőttverseny remekül sikerült, hiszen – mint beszámoltunk róla – megnyerte a Marso Kupa nyíregyházi versenyt, majd Debrecenben is élen végzett egy első osztályú viadalon. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy a negyeddöntő és az elődöntő napján Balázs összesen hat és félórát töltött a pályán, az első meccsét négy, a másodikat két és fél óra alatt nyerte meg, de a döntőben sem volt sokkal könnyebb dolga.

Egy másik NYVTC-s fiatal, Csonka Gábor is szállítja a sikereket. A 14 éves korosztályban szereplő tehetség a Nike Junior Tour mesterverseny indulhatott, ahol korosztályonként az előző versenysorozat nyolc-nyolc legjobbja állhatott rajthoz. Gábor most először tudta legyőzni korosztálya ranglistavezetőjét, Tóth Csongort (az elődöntőben), majd meg sem állt a végső sikerig.

Ezzel jogot szerzett arra, hogy október 29-től ott lehessen a franciaországi Nizzában, ahol 29 ország legjobbjai állnak rajthoz a Nike Junior Tour világdöntőjén.

Eredmények

Felnőtt I. osztályú ranglistaverseny, Debrecen

1. forduló: Novák (NYVTC, 3. kiemelt) erőnyerő. Nyolcaddöntő: Novák–Máté (Tatár TC) 6:3, 6:2. Negyeddöntő: Novák–Horváth I. (MTK) 6:7, 6:3, 6:2. Elődöntő: Novák–Krafcsik (Idom Team, 1.) 3:6, 6:2, 6:4.. Döntő: Novák–Szathmáry (MTK, 2.) 6:4, 3:6, 6:2.

Nike Junior mesterverseny, Budapest

F 14: 1. Csonka Gábor (NYVTC).

– Bodnár Tibor –