Világok világa, Magyarország!

Világok világa, Magyarország!
Tiszalök – A Himnusz hangjaival kezdődött az ünnepség, amely nem gépi zenéről ment. Együtt énekelték.

Világok világa, Magyarország! gyönyörűen hangzott a Kormorán együttes szívbe markoló dala a tiszalöki Kossuth Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola énekkarának előadásában a március 15-én délelőtt 10 órakor kezdődött megemlékezésen. A torkok különösen annál a strófánál szorultak el, hogy „ne kelljen útlevéllel a temetőket járnom.”

Kovács Gáborpolgármester köszöntötte az ünnepi díszbe öltöztetett és szépen felújított művelődési házban a város lakóit. A szónok, dr. Németh Péter címzetes megyei múzeumigazgató arról beszélt, hogy a két nemzeti ünnepünk közül március 15-ödike az, amely nem osztja meg nemzetünket.

A 159 évvel ezelőtti március idusának reggele pedig nem úgy indult, hogy az történelmünk egyik legfényesebb napjává érik. A márciusi ifjak közös és határtalan akarata tette azzá – mondta a szónok.

Az ünnepi műsorban a Nefelejcs citerazenekar Kossuth-nótákat adott elő, és szép előadással rukkolt ki a Népzenei együttes is. Az ünneplők ezt követően a Kossuth-szorborhoz vonultak, ahol elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

– Lefler György –