Világnapjukon köszöntötték a mezőcsáti idős embereket

Remek hangulatban záródott a megemlékezés
Remek hangulatban záródott a megemlékezés - © Fotó: Magánarchívum
Mezőcsát – Figyeljünk ember­társainkra, és segítsük többet őket ebben a rohanó világban.

Az idősek világnapja alkalmából Mezőcsáton is köszöntötték mindazokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött. Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól.

„Tiszteletünk jeléül támogassuk és segítsük őket, hisz nagy szükségünk van mindarra az élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, valamint a türelemre és elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket” – hangzott el a megnyitóban.

Más világ van

A rendezvényt Kápolnai László alpolgármester nyitotta meg köszöntőbeszédével, melyben egy kedves kis történettel hívta fel a figyelmet a nemzedékek közötti különbségre. Mennyire más világban nőttek fel a helyet foglaló 65 év felettiek, hisz nem állt rendelkezésükre okostelefon, internet, számítógép és mégis milyen boldog gyerekkort éltek meg. Kitért arra, hogy figyeljünk idősebb embertársainkra és segítsük őket ebben a rohanó világban, hisz a múlt építette fel a jelent és a jövőt, mely nélkülük nem valósulhatott volna meg.

Zenés műsor

Ezt követően zenés ünnepi műsor vette kezdetét Jancsó Dóra énekes és színésznő, Varga Andrea színésznő (Miskolci Nemzeti Színház) és Cselepák Balázs énekes és színész (Győri Nemzeti Színház) közreműködésével, melyben örökzöld slágerek csendültek fel. Így a jelenlévők egy röpke órára felidézhették a múlt emlékeit, elfelejtve minden rosszat, amit maguk mögött hagytak. Folytatásként együtt elfogyasztottak egy finom vacsorát, melyet a mezőcsáti Élelmezési Központ dolgozói készítettek. A délután hátralévő részében a tánc kapta a főszerepet, melyhez a talpalávalót Sashalmi Krisztián adta.

ÉM