Helyi közélet

2010.06.01. 13:15

Árvíz Borsodban: Újra kezdődik...

<p>Miskolc - A hétfő este óta folyamatosan hulló csapadék újabb gondokat okoz a borsodi megyeszékhelyen. Munkatársunk jelenti!</p>


13.10: Az Alsóhámorban tartózkodó kollégánknak a Molnár csárda tulajdonosa elmondta, hogy reggel fél 8-kor érkezett ki az étteremhez, amit a víz már akkor kezdett el újra "ostromolni". Jelenleg is 20 személy folyamatosan homokzsákokkal próbálja védeni az épületet, aminek az udvarán már ismét a Szinva hömpölyög.


12.26: A Szinva Diósgyőrben a Blaha Lujza utcánál újra kilépett a medréből. Jó szolgálatott tesznek az előző árvízi védekezésből itt hagyott homokzsákok, de újra elkezdődött a védekezés, a Városgazda emberei folyamatosan dolgoznak.


12.17: A folyamatos esőzések miatt a Szinva vízszintje is fokozatosan emelkedik Miskolc belvárosában is. A Szinva terasz alsó szintjét is elöntötte a víz. A tűzoltóság minden egységét mozgósították.


12.07: A két héttel ezelőtt "elhíresült" Köztársaság és Blaha utca saroknál egyelőre bírják a homokzsákok a nyomást, az ott található híd, amely akkor le volt zárva járható.
A Városgazda egyik munkatársával beszélve, megtudtuk, hogy természetesen nem bíznak semmit a véletlenre és várják a teherautókat, amelyekről homokzsákokat pakolva erősítik majd meg a töltést.


11.20: Sikerült a Borsod Online munkatársának beszélnie Orosz Lajos alpolgármesterrel Alsóhámorban, aki elmondta, hogy a szakemberek napok óta figyelemmel kísérik a Szinva-patak környékén a helyzetet. Ezekben a pillanatokban is a Városgazda munkatársait koordinálják a kialakult helyzet miatt.

Orosz Lajos elmondta, hogy a Szinva-patak környékén lakók a pincékből, garázsokból és udvaraikról lehetőségük szerint pakolják ki értékeiket és azok a közösségek, akik legutóbb is részt vettek a védelmi munkálatokban legyenek készenlétben.

Az alpolgármester kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy információi szerint tudtával most még nincs veszélyben Miskolc vízellátása, azaz korlátozásokra ebben a pillanatban még nincs szükség.


11.11: Ismét megkezdődtek a védekezési munkálatok Alsóhámornál a Molnár csárda feletti partszakaszon. A tűzoltóság emberei mellett a Városgazda több munkatársa is a helyszínen tartózkodik és dolgozik, miközben több teherautónyi homokzsákot hoztak és pakolnak le Szinva ezen partszakaszán. Munkatársunk a helyszínen arról kapott tájékoztatást, hogy már a patak diósgyőri szakaszain is megkezdődtek a megelőzési munkálatok.


10.50: Amíg a városban csak a Szinva terasznál lehet észrevenni egyelőre az újabb esőzések miatti vízszintemelkedést, jóval feljebb az Eger felé vezető úton már érzékelhető a elmúlt órákban lezúdult égi áldás nyoma.

A Majális parknál a Vadasparkhoz vezető elágazásnál máris hatalmas vízátfolyás nehezíti a közlekedést, még Alsóhámorban a hegyről lezúduló csapadék okoz közlekedésben nehézséget, ugyanakkor a Molnár csárdával szemben egy szerkocsi áll és a tűzoltók a megemelkedett Szinva-pataknál tanácskoznak.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában