Világbajnokságot nyert a Miskolci Mazsorett Együttes

Akt.:
Világbajnokságot nyert a Miskolci Mazsorett Együttes
Világbajnokságot nyert a Miskolci Mazsorett Együttes - © Fotó: Bertók Gábor
Horvátország, Porec – Sikeresen szerepeltek a Miskolci Mazsorett Együttes utánpótlás csoportjai a 2014.augusztus 28-31. között Horvátországban Porecben rendezett XI. Európa Mazsorett Bajnokságon valamint az I. Mazsorett Világbajnokságon. A miskolci együttes két korcsoportban Cadett korcsoport (8-11 évesek) és a Junior korcsoport (12-14 évesek) mérette meg magát.

A 4 napos rendezvényen 3 kontinens 16 ország 163 csoportja mérette meg magát. A miskolci lányok Magyar Mazsorett Bajnokságról összesen 6 kategóriában kvalifikálták magukat erre a rangos versenyre, melyből 2 kategóriában is dobogóra állhattak, 2 kategóriában bekerültek a legjobb 10 produkció közé, egy 11, és egy 12. helyet szereztek.

Az első nap reggel 10 órakor a csapatok bevonulásával kezdődött, melyet a látványos megnyitó követett. Aznap délután a miskolci együttesre csak egy megmérettetés várt junior botos mini kategóriában ahol kategóriájukban a 8. helyett szerezték meg.

Második nap 4 kategóriában is versenybe szálltak a lányok. Reggel 9 órakor a junior korcsoport zászlós mini formáció kategóriával kezdett melyben Európa és Világbajnoki címet is szereztek megelőzve olyan országokat, mint például Dél-Afrika, Olaszország, Bulgária. Ezután a Mini-mix kategóriára került sor ahol egyszerre dolgoznak bottal és pom-ponnal is a lányok itt 7.helyen zártak. Délután a menettáncokra került sor ahol először a Cadett csoport versenyzett. A 8-11 éves kislányok nagy izgalmakkal várták hogy életük első Európa és Világbajnokságán színpadra léphessenek. Számukra nehezítette a helyzetet, hogy amíg a Magyar Bajnokságon 100 méter egyenes pályán kellett táncolni most a sportcsarnokban 3 kanyarral megtört téglalap alakul pályán kellett a koreográfiát elő adni. A Magyar Bajnok kis csapat nagyon szépen helyt állt, hiszen 8 helyen végeztek a menettáncokban. A junior korcsoport pedig a 12. helyről várta a vasárnapi színpadi táncokat.

Harmadik nap junior zászlós kategóriában mérették meg magukat a gyerekek ahol fáradsággal dacolva – hiszen este 10 órakor mutatták be produkciójukat- Európa bajnoki ezüstérmet és Világbajnoki bronz érmet szereztek.
Negyedik nap a színpadi botos produkciókra és a Bajnokság zárására került sor.

A lányok és a csoportvezetőjük (Dudás Ágnes) szorgalmas és kitartó munkája és a szülők támogatása nélkül nem érhették volna el ezeket a szép eredményeket.

Eredmények:

Junior zászlós mini formáció: Európa bajnok és Világbajnok
Junior zászlós csapat kategória: Európa bajnoki ezüstérem és Világbajnoki bronzérem
Junior mini mix formáció: Európa és- Világbajnoki 7. hely
Junior botos mini kategóri: Európa és Világbajnoki 8.hely
Cadett botos összetett kategória: Európa és Világbajnoki 11. hely
Junior botos összetett kategória: Európa bajnoki 13. hely és Világbajnoki 14. hely