Világbajnoki sprint-váltó Miskolc belvárosában

Világbajnoki sprint-váltó Miskolc belvárosában
Miskolc – A Tájfutó Egyetemi VB résztvevői augusztus 2-án kedden Miskolc belvárosát veszik birtokukba, a sprint váltó verseny keretében. Ennek a számnak az érdekessége, hogy minden nemzet 1-1 váltót indíthat, melyeket két-két női és férfi versenyző alkot.

17 órakor várhatóan 25-28 nemzet női versenyzője fog felsorakozni a Szent István téren a virágóra mellett, hogy nekiinduljon a belvárosban kijelölt pálya teljesítésére. A verseny ideje alatt – várhatóan este fél hétig – a legváratlanabb helyeken bukkanhatnak fel a versenyzők, egyik kapualjból ki, a másikon be, hogy a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsék a trükkös pályákat.

A versenyzők biztonsága érdekében a sprint váltó verseny ideje alatt a belvárosban a villamos közlekedés szünetelni fog, illetve a szervezők kérik, hogy a gyalogosok is nagyobb odafigyeléssel közlekedjenek, ezzel is segítve a futók haladását. A versenyt „élőben” lehet majd figyelemmel kísérni a Szent István téren található óriás kivetítőn a versenyzőkre szerelt GPS-es eszköznek köszönhetően.