Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.23. 15:14

Balaton Expressz kerékpárral

<p>A Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság két munkatársa komoly túrát teljesített a múlt héten. Haraszti Sándor és Vass Zsolt kerékpárral indultak a Balatonhoz.</p>

- A túrával magunknak akartunk bizonyítani, ami sikerült is, hisz két nap alatt értünk le a magyar tengerig – tudtuk meg Haraszti Sándor törzsőrmestertől, akitől az útitársa, Vass Zsolt zászlós vette át a szót: - Első nap 301 kilométert tekertünk, így a másodikra már „csak” 150 maradt, de ez sokkal nehezebb volt, mint az első 300, főleg az emelkedők miatt – mesélte a zászlós.

A túrázóknak egyébként nem volt szüksége különleges felkészülésre, hisz a munkájuk különleges állóképességet igényel, így a kitartással és az erővel nem állnak hadilábon.

Kerülték a főutakat

- A biciklik is nagyon jól bírták az összesen 450 kilométert, még úgy is, hogy körülbelül 15 kiló plusz csomagot vittünk magunkkal, semmilyen technikai gondunk nem akadt – folytatta Haraszti Sándor őrmester a beszélgetést. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy a nyíregyházi lánglovagok nem a főutakon tekertek, hanem igyekeztek megismerni az útjukba eső tájakat is: - Az út Nyíregyházáról Tiszafüredig vezetett, egy darabig a Tisza mellett is haladtunk, majd a Jászság következett, utána pedig a már nagyon várt Pest megye tábla – tudtuk meg Vass Zsolt zászlóstól.

A két tagú Balaton Expressz kedden délután ért Siófokra, majd rövid pihenőt követően hazaindultak. A kollégák a következő szolgálatban mindkettejüket egy emléklappal és plakettel jutalmazták a hatalmas teljesítményünkért, melyet a következő alkalommal fölül szeretnének múlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!