Nagyvilág

2011.04.09. 19:57

Lövöldözés egy holland bevásárlóközpontban - hat halott, 10 sebesült

<p>A legfrissebb információk szerint már hat halálos áldozata van a holland bevásárlóközpontban történt szombati lövöldözésnek - közölte az érintett város polgármestere.</p>

A sebesültek száma a polgármester közlése szerint tíz. Az öngyilkosságot elkövetett lövöldözőről közben közölték, hogy a városban lakott, és ismert volt a rendőrség előtt.

A halálos áldozatok száma jelenleg hat, a sebesültek száma pedig tíz - közölte Bas Eenhoorn polgármester, aki korábban öt halottról, és 11 sebesültről számolt be. Alphen aan den Rijn város vezetőjének elmondása szerint a lövöldözés nagyjából déli 12 órakor történt a Ridderhof bevásárlóközpontban, amely családokkal és gyerekekkel volt teli.

Szemtanúk elmondása szerint a nagyjából húsz éves, katonai mintázatú ruhát viselő, nagydarab férfi nagyjából negyed órán át lövöldözött válogatás nélkül a vásárlókra automata fegyverével, hatalmas pánikot okozva. Egy fiatal nő elmondása szerint a támadó végül egy másik fegyverrel ölte meg magát.

A holland ügyészség közlése szerint a támadó a városban élt, ismert volt a rendőrség előtt, és "gyakorlatilag biztos", hogy egyedül cselekedett. A lövöldözéskor kialakult pánikot növelte az a rémhír, hogy a férfinak társai is van. Bár a hatóságok szerint egyedül követte el tettét, a város három másik bevásárlóközpontját is kiürítették, a polgármester elmondása szerint elővigyázatosságból.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!