Vihar országszerte – fa dőlt egy nőre

Súlyosan megsérült egy nő Budapesten a csütörtök esti viharban. A Margitszigeten dőlt rá egy fa, a mentők az Országos Sürgősségi és Baleseti Intézetbe szállították. Az intézmény ügyeletesének tájékoztatása szerint operációra nem volt szükség, a sérült állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A tűzoltókat egyébként csaknem 400-szor riasztották országszerte a csütörtök esti vihar miatt. Leginkább a Dunántúlon és az ország középső részén akadt dolguk, főként fakidőléseknél és leszakadt felsővezetékek helyrehozatalánál kellett segíteniük. A Somogy megyei Nemesdéden a hatalmas szél levitte egy katolikus templom tetejét, az épületet a tűzoltók ideiglenesen lefóliázták – mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Hozzátette: a legtöbb bejelentést Budapestről kapták, a fővárosban körülbelül 150 helyre hívták a tűzoltókat, főként kidőlt fák, leszakadt faágak miatt. Itt még nem sikerült befejezni a munkát, további legalább 60-70 helyre várják a szakembereket.