Helyi közélet

2011.09.05. 16:12

Nádasdon a tűzoltókat ünnepelték

Borsodnádasd  - Szép jubileumhoz érkeztek Borsodnádasdon. A helyi önkéntes tűzoltó egyesület fennállásnak hetvenötödik évfordulóját ünnepelte.

Borsodnádasd  - Szép jubileumhoz érkeztek Borsodnádasdon. A helyi önkéntes tűzoltó egyesület fennállásnak hetvenötödik évfordulóját ünnepelte.Ebből az alkalomból egy megyei versenyt is tartottak az önkéntesek számára, de legalább ekkora jelentősége volt a csoportok randevújának is. Mint mondták: a vonulásokat és a különféle káreseteket leszámítva csak ilyenkor tudnak találkozni a falvak és a kisebb városok tűzoltói. Lipták Attila, megyei katasztrófavédelmi igazgató szerint manapság felértékelődik azoknak a munkája, akik segítenek az élet és vagyonmentésben. Az önkéntes egyesületek anyagi helyzete és tárgyi feltételei vegyesek Borsodban. Azok, akik az önkormányzatuktól több támogatásban részesülnek jobban el vannak látva, de nyilván mindenhol lehetne javítani a feltételeken.

Nincs vonuló kocsijuk

A verseny idejére Borsodnádasdon két tablót is kihelyeztek a sportpályájára, amelyen az ötvenes és a hatvanas években tűzoltóként ténykedők arcképeit lehetett megnézni. A mai utódok büszkék arra, hogy fenntartották a hagyományt, és a város hasznára lehetnek a nehéz körülmények ellenére is. Farkas Béla, a helyi egyesület parancsnoka szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincs mozgatható járművük, így az önkéntesek gyalog, vagy kerékpárral járnak az esetekhez. Azt viszont komoly eredménynek tartja, hogy tovább vitték a hagyományokat, és a 23 fővel rendelkező csoport ma is komoly munkát tud végezni egy-egy káresetnél. A jubileum kapcsán Kormos Krisztián, borsodnádasdi polgármester azt emelte ki, hogy az önkéntesség évében érkeztek ehhez az évfordulóhoz. Pályáznak, és igyekeznek fejleszteni, de az behatárolt anyagi helyzetben ez a legnehezebb. Ugyanakkor úgy véli, hogy a mostani megyei verseny arra is jó alkalmat kínált, hogy a fiatal nádasdi fiúk kedvet kapjanak ehhez a hivatáshoz. 

– ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában