Vihar – Kedden is sok esőre kell készülni

Akt.:
Fiú visz egy lányt a vízzel elöntött utcában a felhőszakadás után Balatonmáriafürdőn 2015. augusztus 17-én.
Fiú visz egy lányt a vízzel elöntött utcában a felhőszakadás után Balatonmáriafürdőn 2015. augusztus 17-én. - © MTI Fotó: Varga György
Budapest, 2015. augusztus 18., kedd (MTI) – Számos megyére keddre is figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.

Az ország nagy részén felhőszakadásra is készülni kell. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kedden a Dunától keletre lesz záporos, zivataros az idő, arrafelé hullhat rövid idő alatt 20-40 milliméternyi eső. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben néhány helyen ennél is több, akár 40-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat.

Az előrejelzés szerint kedden a hőmérséklet délután 20-26, késő este 16-21 Celsius-fok között valószínű.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s