VIHAR: földcsuszamlás Németországban – három ember eltűnt

Három ember eltűnt Németország középső részén szombaton, miután egy földcsuszamlás lerombolta házaikat – közölte a német rendőrség. Az eset a Berlintől délnyugatra található Nachterstedt faluban történt.

A földcsuszamlás egy egykori külszíni fejtésű szénbányából kialakított tó partján történt. A heves esőzések után megmozdult föld egy házat teljesen lerombolt: nagyjából száz métert csúszva a tóba borult, majd sáros víz lepte el. A földcsuszamlás egy másikat pedig megrongált.

A hatóságok három eltűnt keresnek, mindannyian ötven év körüliek. A keresést azonban még nem tudták megkezdeni, mert az érintett domboldalon lévő föld még túl laza, és veszélyes lenne a közelébe menni. A rendőrség körbezárta a területet, és több tucatnyi embert kitelepítettek a területéről.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a tragédiát. A területen heves esőzések voltak, de szakértők szerint a korábban végzett bányászati munkák instabillá tették a földet – írta a BBC brit közszolgálati adó. A helyi média közlése szerint a tópart egy 350 méter hosszú szakasza omlott össze.