boon-sportoldal

2011.09.05. 16:46

Rajtra kész az Ózdi KC

Ózd - Felkészült az új bajnoki esztendőre az NB I/B-ben szereplő férfi kézilabda-csapat.

Ózd - Felkészült az új bajnoki esztendőre az NB I/B-ben szereplő férfi kézilabda-csapat.Felkészült az őszi feladatokra az Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. Az NB I/B-ben vasárnap rajtol az együttes a Balassagyarmat ellen, de a Magyar Kupában már szerdán pályára lépnek az ózdiak. A sorozat első fordulójában a Hadjúböszörményt látják vendégül szerdán 18 órától. A keret az utolsó pillanatban alakult ki, de a klub vezetése úgy látja: a keleti csoportnak meghatározó tagja lehet az ÓKC.

A nyári szünetben három kézilabdázó döntött a távozás mellett: az Ózdi KC már nem számíthat a két átlövő, Lovas Szilárd és Ponyi Zoltán játékára, valamint a kapus György Gábor is eligazolt az elmúlt napokban. Mindhárom játékos külföldön folytatja a pályafutását. Szakál György ügyvezető szerint a pótlásukat sikerült megoldani, négy kézilabdázót szerződtettek az ózdiak.

Borsodi, Duzsi, Mészáros, Nyeste

- A sor elejére kívánkozik mindenképpen Borsodi Péter neve – fogalmazott Szakál György. – Az egykori szegedi, volt válogatott játékos nagy hasznára lehet a fiatal csapatunknak. Szintén nálunk folytatja a jobbszélső Duzsi Dávid, aki legutóbb Vácott kézilabdázott, a kapuba pedig leszerződtettük Csömörről Mészáros Pétert. Két évvel ezelőtt szerepelt már Ózdon az átlövő Nyeste Balázs, a kövesdi nevelésű fiatal tehetséggel ismét sikerült megegyeznünk. Úgy vélem, hogy egy lendületes, fiatal csapatunk lesz, de a rutin sem hiányzik majd ebből a garnitúrából. A tavalyi hatodik helynél semmiképp nem szeretnénk alább adni, nagyon bízom benne, hogy meghatározó szereplői leszünk a keleti csoportnak.

Az ÓKC első erőfelmérője szerdán lesz a Magyar Kupában. A piros-kékek azt a Hajdúböszörményt fogadják, amelyikkel az elmúlt hétvégén egy félkészülési tornán is összemérték az erejüket. Akkor a hajdúságiak nyertek, most Barta Zsolt legénysége szeretne visszavágni.

- Úgy érzem, hogy az elmúlt hat hétben sikerült megfelelően felkészülnünk – utalt vissza az alapozó munkára az ÓKC vezetőedzője. – Elsősorban a fizikális munkára helyeztük a fő hangsúlyt, mert gyors, robbanékony csapatot szeretnék a pályán látni az őszi idényben. A Hajdúböszörmény elleni kupameccsen mindenkit fűt a bizonyítási vágy, a szombati tornán elszenvedett vereségért nagyon szeretnénk visszavágni. Nem lesz egyszerű, hiszen a Böszörmény tapasztalt és jó képességű játékosokból áll, de hazai pályán képesnek tartom a csapatot a továbbjutás elérésére. Annak ellenére is, hogy ezen a találkozón az irányító Barta Dániel nem játszhat, hiszen a kettős engedéllyel rendelkezők a Magyar Kupában nem vethetők be.

Meccs előtt ankét

A kupamérkőzés előtt az Ózdi KC megtartja szokásos, év eleji szurkolói ankétját is. A drukkereket szerdán 16.30-ra várják a Városi Sportcsarnok lelátójára. Az érdeklődők megismerhetik az újonnan szerződtetett játékosokat, valamint a tervekről és az elmúlt időszakban elvégzett munkáról is beszámol az elnökség. Az ÓKC-szimpatizánsoknak egyébként az MK-találkozóra nem kell jegyet váltani, a hagyományokat folytatva az új évad első hazai meccse ezúttal is ingyenes lesz.

– ME - 

Az Ózdi KC őszi sorsolása:

Ózdi KC – Balassagyarmat  szeptember 11. (vasárnap) 17.00

Mizse KC - Ózdi KC  szeptember 17. (szombat) 18.00

Balmazújváros - Ózdi KC   szeptember 25. (vasárnap) 17.00

Ózdi KC - Hajdúnánás KSE         október 1. (szombat) 17.00

Eger Eszterházy SZSE - Ózdi KC         október 9. (vasárnap) 17.00

Ózdi KC - Dabas-Diego KC         október 15. (szombat) 17.00

Békési FKC - Ózdi KC        október 22. (szombat) 18.00

Ózdi KC - Gyöngyösi KK II. október 29. (szombat), 17.00

Törökszentmiklósi KE - Ózdi KC november 5. (szombat), 18.00

Csömör KSK - Ózdi KC      november 12. (szombat) 16.00

Ózdi KC – Hajdúböszörmény november 20. (vasárnap) 17.00

Nyíregyházi KSK - Ózdi KC        még nincs időpont

Ózdi KC - Ceglédi KKSE    december 3. (szombat) 17.00 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!