Vihar – Emberéletet követelt az ítéletidő a romániai Csarnóházán

Bukarest – Egy ember meghalt, tizenhatan pedig súlyosan megsebesültek, mert a vihar fákat döntött parkoló autókra és kempingezők sátraira a romániai Csarnóházán (Bulz) – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

Az ítéletidő vasárnap este csapott le a – Sebes-Körös egyik mellékfolyójának torkolatánál, a Király-hágótól néhány kilométerre délre fekvő – Bihar megyei településen: több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő kempingek sátraira, illetve az autókra döntött, a szemtanúk szerint a jégesőt tornádószerű vihar kísérte. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak.

A halálos áldozat egy 36 éves nagyváradi férfi, aki az autójában vesztette életét, amikor rádőlt egy fa. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült, őket a nagyváradi megyei kórházban ápolják. Egyikük állapota továbbra is válságos: a 23 éves nő súlyos agyrázkódást szenvedett, éjjel megműtötték.

A sebesültek között hét gyerek van, a legkisebb egy hét hónapos csecsemő. A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségi osztályon, hárman pedig a nagyváradi kórházban, a többieket mentők szállították el.

Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa szerint Csarnóházán egy egyházi rendezvényre gyűltek össze a hívek csütörtöktől kezdődően, de többségük vasárnap hazautazott. Közlése szerint az ítéletidő miatt bajba került hátramaradottak mentésében összesen 90 ember vett részt.

– MTI –

hbl \ kkz \ kvs